Ce fel de pantofi trebuie să aibă orice bărbat în garderoba sa?

În ziua de azi nu doar femeile, ci și bărbații pun tot mai mult accent pe hainele pe care le poartă. Dacă vrei să te simți confortabil și să fii pregătit mereu pentru orice situație, ai nevoie de anumite tipuri de pantofi care nu trebuie să lipsească din garderoba niciunui bărbat care vrea să dea dovadă de un simț rafinat și de bun gust. 

Iată deci care sunt cele mai comune tipuri de pantofi barbati în care trebuie să investești cât mai repede, dacă nu ai făcut-o deja până acum.

4 Tipuri de pantofi de care are nevoie orice bărbat

 

Pantofi din piele neagră

 

Acești pantofi sunt esențiali pentru ocaziile formale, cum ar fi nunțile sau pentru interviuri de angajare. Cu cât sunt mai simpli și mai clasici și cu un design minimalist, cu atât sunt mai versatili. De aceea, dacă vrei să investești într-o pereche de astfel de pantofi, concentrează-te mai mult pe calitate, decât pe complexitatea designului deoarece, la acest tip de pantofi se aplică regula: mai puțin înseamnă mai mult. Dar de ce negru și nu altă culoare? Ei bine, pantofii negri sunt de departe cei mai ușor de asortat cu aproape orice fel de ținută, iar dacă îți dorești să te potrivești și cu partenera de distracție, atunci ai un motiv în plus să investești în pantofi de această culoare. Dacă atunci când vine vorba de pantofii pentru bărbați maroul oferă aproape la fel de multe opțiuni la capitolul modele, nu același lucru putem spune și despre pantofii de femei care, deși se găsesc în toate culorile curcubeului, când vine vorba de negru oferă mult mai multă varietate.

 

Pantofi casual din piele

 

Pentru ocaziile mai puțin formale, cum ar fi întâlnirile cu prietenii sau mesele în familie din weekend, poți opta tot pentru o pereche de pantofi din piele, dar de data aceasta culoarea rămâne la latitudinea ta. Poți merge tot pe negru dacă îți place negrul în mod deosebit, dar la fel de bine poți opta și pentru maro, gri sau altă culoare sobră. De asemenea, poți să alegi pantofi cu sau fără șireturi, sau cu orice design îți dorești, în funcție de preferințele personale. Poți asorta acești pantofi atât la ținutele casual, cât și la cele semi-formale. De exemplu, dacă te încalți cu astfel de pantofi atunci când porți blugi și un tricou, oferi un plus de eleganță ținutei tale. Dar atunci când îi poți la costum de exemplu, ei îți oferă o imagine mai relaxată și un aer mai abordabil.

 

Pantofi sport

 

Pentru activități fizice, ca de exemplu alergatul sau mersul pe jos, pantofii sport sunt esențiali oricui. De fapt, dacă nu ești o persoană sportivă în general, s-ar putea chiar pantofii să fie exact ceea ce îți trebuie ca să te motivezi să faci mai mult sport. Alege o pereche de pantofi sport foarte confortabili, dar care să ofere suficientă stabilitate piciorului tău ca să poți face față la orice fel de provocări fizice. În ceea ce privește pantofii sport, nu fă niciodată rabat de la calitate. Chiar dacă sunt puțin mai costisitori, pantofii sport buni rezistă mai mult și îți oferă anumite beneficii și din punct de vedere al sănătății, ferindu-ți piciorul de accidentări.

 

Pantofi de vară

 

În funcție de stilul său personal, orice bărbat ar trebui să investescă și în câteva perechi de pantofi de vară. Fie că este vorba de sandale, de espadrile sau de pantofi din pânză, astfel de pantofi te ajută să te răcorești în zilele toride de vară și să-ți păstrezi temperatura corpului în limite optime, în plus, arată extraordinar asortați la haine ușoare, de in. Cumpără măcar o pereche de pantofi de acest fel înainte de a rezerva zborurile și hotelurile pentru următoarea vacanță. Purtând astfel de încălțăminte, vei intra mult mai rapid în spiritul concediului și te vei bucura mai mult de timpul tău liber pentru că te vei simți pur și simplu minunat în plimbările tale pe faleză, sau atunci când explorezi orașe de poveste.